20'li yaşlarınız için Dermatologların önerdiği cilt bakımı nasıl yapılır?

20'li yaşlarınız, bir cilt bakımı rutini başlatmak ve sağlıklı cilt alışkanlıkları edinmek için ideal bir zamandır. Kurul onaylı dermatolog Rajani Katta, MD, FAAD, "Şu anda yaptığınız cilt bakımı seçimleri, cildinizin önümüzdeki on yılda ve sonrasında nasıl görüneceğini etkileyecektir" diyor.

20'li yaşlarda başlamanız gereken 6 cilt bakımı uygulaması

Muazzam bir ürün yelpazesi ve cilt bakımı trendleri ile cildiniz için neyin iyi olduğunu bilmek zor olabilir. Bu nedenle, kurul onaylı iki dermatologdan uzmanlıklarını paylaşmalarını istedik.

İşte 20'li yaşlarındaki kadınlara önerdikleri cilt bakımı önerileri:

  1. Bu iki cilt bakım ürününü her gün kullanın: Cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için dermatologlar bu iki cilt bakım ürününü her gün kullanmanızı önerir:

    • Hafif bir temizleyici : Bir temizleyici seçerken cilt tipinize uygun olanı seçin. Dr. Katta, "Örneğin, akneye eğilimli bir cildiniz varsa, yağı gideren hafif bir temizleyici kullanın" diyor. Kuru cilt, nemlendirici bir temizleyici ile daha iyi yapar.

      Temizleyicinizden en iyi sonuçları almak için yüzünüzü günde iki kez yıkayın - kalktığınızda ve yatmadan önce. Ayrıca terledikten sonra yıkanmak istersiniz

    • Güneş kremi (SPF 30 veya üzeri, geniş spektrumlu ve suya dayanıklı): Gün içinde dışarıda olmayı planladığınız her an, hatta yürüyüş yapmak veya işe gitmek için bile, cildinizi güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakırsınız.

      Gün ışığında dışarıda olacaksanız cildinizi koruyun. Dışarı çıkmadan 15 dakika önce güneş kremini yüzünüze ve giysilerin örtmediği tüm cildinize uygulayın. Her zaman diğer cilt bakım ürünlerinden sonra ve makyajınızın altına güneş kremi sürün.

      Temizleyiciniz gibi, cilt tipiniz için formüle edilmiş bir güneş koruyucu kullanmak istersiniz. Yağlı cildiniz varsa, ürün üzerinde “komedojenik olmayan” veya “gözenekleri tıkamaz” kelimelerini arayın. Daha koyu cilt tonlarına sahip kadınlar, renkli bir güneş kremi kullanmak isteyebilir. Renkli güneş kremlerinin çoğu cildinizde beyaz bir leke bırakmaz.

     

  2. Birincil cilt endişenize hitap eden bir cilt bakım ürünü ekleyin: Dr. Katta, "20'li yaşlarımızda kadınların cilt bakımı endişeleri büyük ölçüde değişebilir" diyor. Bazı kadınların cildi akne eğilimliyken, diğerleri ince çizgileri ve diğer yaşlanma belirtilerini fark ediyor. Karanlık noktalar bazıları için en büyük endişe olabilir.

    Kurul onaylı dermatolog Rebecca Baxt, MD, FAAD, endişelerinizi gidermenin en iyi yolunun bilim destekli içerikler bulunan bir cilt bakım ürünü kullanmak olduğunu söylüyor. Aşağıdaki malzemeleri öneriyor:

    • C vitamini serumu veya kremi: Bilim, bu bileşenin cilt yaşlanmasını ve koyu lekeleri azaltabileceğini göstermektedir.

      Diğer cilt bakım ürünleri gibi, endişeniz ve cilt tipiniz için formüle edilmiş bir ürün kullanmak istersiniz.

      C vitamini ne zaman uygulanmalı: Dr. Baxt hastalarına “Sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra, güneş koruyucunuzu sürmeden önce uygulayın” diyor.

    • Retinoid: "Retinoid" terimi, cilt üzerinde kullanılan A vitamini bazlı bir dizi ürün için her şeyi kapsayan bir terimdir. Hafif ince çizgileri ve kırışıklıkları, sivilceleri ve koyu lekeleri tedavi edebilir. Ayrıca cilt dokusunu iyileştirebilir.

      Düzensiz cilt tonunu, koyu lekeleri veya cildinizin dokusunu tedavi etmek istiyorsanız, "retinol" kelimesini arayın. Bu amaçlar için kullanılan bir retinoid türüdür.

      Retinol, 20'li yaşlarda yavaşlamaya başlayan yeni cilt hücresi dönüşümünü hızlandırarak size daha genç görünen bir cilt verebilir.

      Akneyi tedavi etmek için dermatologlar bu retinoidlerden birini reçete eder - adapalen, tazaroten, tretinoin veya trifaroten. Ayrıca adapaleni reçetesiz satılan bir sivilce ile savaşan üründe de bulacaksınız.

      Akne eğilimli cilt üzerine yayıldığında, bir retinoid gözenekleri açabilir. Bu size daha net bir cilt verebilir ve diğer akne jellerinin ve kremlerinin daha iyi çalışmasını sağlayabilir.

      Retinoid ne zaman uygulanmalı: Dr. Baxt, yatmadan önce retinoid uygulanmasını önerir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra 20 ila 30 dakika bekleyin ve ardından uygulayın.

      Retinoidin çok kuruduğunu düşünüyorsanız, yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra gözeneklerinizi tıkamayacak bir nemlendirici kullanarak bir nemlendirici uygulayın. Ardından 20 ila 30 dakika sonra retinoid uygulayın.

     

  3. Cilt bakımı rutininizi Ayarlanabilir, Tutarlı ve Özel (ACT) yapın. Hastalarının bu noktayı hatırlamalarına yardımcı olmak için Dr. Katta onlara ACT'yi cilt bakımlarına dahil etmelerini söyler. İşte nedeni.

    Dr. Katta, "Bir cilt bakımı rutininin ihtiyaçlarınızı karşılaması için ayarlanabilir olması gerekir" diyor. Örneğin, havanın kuru olma eğiliminde olduğu kış aylarında bir nemlendiriciye ihtiyacınız olabilir. Cilt bakımınızı da geçen yıllarla birlikte ayarlamanız gerekecek. Seçtiğiniz bir ürün cildinizi tahriş ederse, kullanmayı hemen bırakmak isteyeceksiniz.

    Bir cilt bakımı rutini oluşturmaya gelince, tutarlılık da önemlidir. Bir cilt bakım ürünü cildinizi tahriş etmiyorsa kullanmaya devam etmelisiniz. Çalışıp çalışmadığını anlamak en az 30 gün sürer.

    Bu kadar çok cilt bakımı trendi ve ürünü mevcutken, tek bir rutini takip etmek zor olabilir. Sosyal medyada gördüğünüz sonuçlar sizi bir veya iki ürün daha eklemeye teşvik edebilir. Bu anlaşılabilir.

    Yeni bir ürünü veya rutini denemenin cazibesine kapıldığınızda, bu gerçeği unutmayın. Sonuç almak için ürünleri tutarlı bir şekilde kullanmanız gerekir. Sonuçları görmek zaman alır.

    Yeni cilt bakım ürünlerini çok sık denerseniz herhangi bir ilerleme göremeyebilirsiniz. Aslında, bunun için göstermeniz gereken tek şey tahriş olmuş cilttir.

    Ayrıca, yukarıda tartışıldığı gibi ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir cilt bakımı rutini oluşturmak istiyorsunuz.

    20'Lİ YAŞLARINDAKİ KADINLAR CİLTLERİNİN GENÇ GÖRÜNMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN NE YAPABİLİR?

    Cildinizi güneşten koruyun! Güneş gözlüğü ve şapka giyin, geniş kenarlı bir şapka en iyi sonucu verir. Gölge ara. Gelecekteki halin sana teşekkür edecek!
    Büyük güneş gözlüğü takın! Büyük camlar, gözlerinizin etrafındaki hassas cildi korumaya yardımcı olur ve bu da birçok kişinin 30'lu yaşlarında görmeye başladığı ince çizgileri önleyebilir.

     

  4. Sağlıklı alışkanlıklarla cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlayın. Dr. Baxt ve Katta, cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlamanın bir cilt bakım rutininden daha fazlasını gerektirdiğinin altını çiziyor. İşte önerdikleri cilt sağlığı için önemli alışkanlıklar:

    • Bronzlaşmayı bırak. Baxt, "Bronzlaşma, cildiniz ve sağlığınız için %100 kötüdür" diyor. Dermatologlar her gün hastalarına bunun kırışıklıklara, kahverengi lekelere ve cilt kanserine neden olabileceğini söylüyor. Dr. Baxt'ın tavsiyesi: "Solarizasyon yatakları veya başka bir ev tipi bronzlaşma cihazı kullanıyorsanız, hemen bırakın."

    • Cildinizi güneşten koruyun. AAD, cildinizi güneşten korumak için gölge aramanızı, giysilerle örtünmenizi ve SPF 30 veya daha yüksek, geniş spektrumlu koruma ve su geçirmezlik sunan güneş koruyucu giymenizi önerir.

      Dışarı çıktığınız her gün cildinizi güneşten korumak, cildinizi sağlıklı tutmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

      Çoğu insan için, gününüze devam etmek sizi güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakır. "Güneşten korunma olmadan mahallenizde dolaşmak, trene binmek ve açık otoparka gidip gelmek gibi günlük aktivitelerle cildinize sürekli zarar veriyorsunuz." Baxt diyor.

      "40'lı yaşlarında pek çok kadının, 20'li yaşlarında cildini güneşten korumadıkları için ciltlerine verdikleri zarardan yakındığını görüyorum."

      Dr. Baxt, SPF'li makyajın kendilerini koruduğunu düşünen birçok kadın görüyor. SPF avantajlarından yararlanmak için, SPF 30 veya daha yüksek olan bir makyaj kullanmanız gerekir. Ayrıca her iki saatte bir makyajınızı yeniden uygulamanız gerekir.

    • Cildinizi ovalamayın. Dr. Baxt, "Ovalama genellikle cildinizi tahriş eder ve ardından yardımcı ürünleri tolere etmeyi zorlaştırır" diyor.

    • Yatmadan önce daima makyajınızı çıkarın. Uyurken makyajı açık bırakmak cildinizi daha hızlı yaşlandırabilir ve sivilcelere neden olabilir.

    • Şekeri sınırlayın. Dr. Katta hastalarına şekerin sınırlamak isteyeceğiniz bir bileşen olduğunu söyler.

      “Dünya Sağlık Örgütü (WHO), günde altı çay kaşığından (yaklaşık 25 gram) fazla şeker tüketmememizi tavsiye ediyor” diyor. Bu fazla değil. "Tatlandırılmış, buzlu bir kahve içeceği, 15 çay kaşığı kadar şeker ve altıdan fazla bir kutu zencefilli gazoz içerebilir" diyor.

     

  5. Sosyal medyada gördüğünüz cilt bakımı trendlerine karşı dikkatli olun. Sosyal medyada gördüğünüz bazı cilt bakımı trendleri yarardan çok zarar verebilir.

    Dermatologların sıklıkla tedavi ettiği bir cilt sorunu, insanların sosyal medyada gördüğü peeling ürünlerinin aşırı kullanılmasının verdiği hasardır. Eksfoliyatör, cildin üst tabakasını çıkarmak ve size parlak bir cilt bırakmak için tasarlanmıştır.

    Aşırı kullanıldığında, bir eksfoliyatör cilt bariyeri adı verilen koruyucu tabakaya zarar verebilir. Hasarlı bir cilt bariyeri sizi ham ve tahriş olmuş bir cilt ile bırakır. Dr. Katta, "Daha önce sorun yaratmayan ürünlere karşı alerjik reaksiyonlar geliştirebilirsiniz" diyor.

    Yararlı cilt bakımı tavsiyesi almak için Dr. Katta, kurul onaylı dermatologları sosyal medyada takip etmenizi önerir.

    American Academy of Dermatology'nin sosyal medya platformlarında kurul onaylı dermatologlardan pek çok tavsiye bulacaksınız. Bizi bulmak için tarayıcınızın arama kutusuna #AADskin yazın.

  6. Cilt rahatsızlığınız varsa bir dermatoloğa görünün. Baxt, "Egzama veya rosacea gibi yaşam kalitesini etkileyen bir cilt rahatsızlığı olan herkes kurul onaylı bir dermatoloğa görünmelidir" diyor.

Alt satır: 20'li yaşlarınız, bir cilt bakımı rutini başlatmak ve cilt sağlığına uygun alışkanlıklar edinmek için ideal bir zamandır. Hangi ürünleri rutininize ekleyeceğinizden emin değilseniz, kurul onaylı bir dermatolog, özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış ürünler ve bir rutin önerebilir.

 

Kaynak : https://www.aad.org/

Cilt bakımı

3 yorum

ioriVoirl

ioriVoirl

https://ufabet.com
https://pug555.com
https://play24hrs.com
https://imiwinr.com
https://imiwinr.member.online
https://member.online
betufa.com
pengsoo666.com
maxasiath.com
imiwinr.member.online
pug555.play24hrs.com

ioriVoirl

ioriVoirl

офигенные автоматы!!!!!! Для турции!!! ну или Для тех кто знает тайские язык, там охринительно везет народ!
советую поиграть!!
https://g2g-778.site

ioriVoirl

ioriVoirl

???? ????? ??????
Message:
????????????????2024??
??? ??????????
?? ???? ?? ?? G2G168F

? 300 ?????????
???????? ??3??
??? ??? ???? ???100%
????????????
????? 24. ?

Yorum yap

Blog Gönderileri

Tümünü Görüntüle
Öksürüğe Doğal Çözümler: Rahatlamanın Yolları

Öksürüğe Doğal Çözümler: Rahatlamanın Yolları

Vitamin
Öksürük, soğuk hava, alerjiler veya viral enfeksiyonlar gibi birçok nedenle ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Öksürük, zaman zaman can sıkıcı ...
Vajinal Duş: Faydaları ve Riskler

Vajinal Duş: Faydaları ve Riskler

Cilt Bakımı
Vajinal duş, kadınlar arasında yaygın bir uygulama olsa da, uzmanlar vajinal duşun sağlığımıza etkileri hakkında karışık görüşlere sahiptir. Bu ya...
K ve D Vitamininin Birlikte Oynadığı Önemli Rol: Sağlığınız İçin Eşsiz Bir İkili

K ve D Vitamininin Birlikte Oynadığı Önemli Rol: Sağlığınız İçin Eşsiz Bir İkili

Vitamin
"Vitamin K ve D, beden için önemli yağda çözünen vitaminlerdir ve vücudumuzun sağlıklı işleyişi için birlikte görev yaparlar. D vitamini, hem vita...
Soğuk Havalarda Cildinizi Nasıl Korursunuz? - Farmareyon

Soğuk Havalarda Cildinizi Nasıl Korursunuz?

Soğuk Havalarda Cildinizi Nasıl Korursunuz?   Kış mevsimindeyiz ve ülkemizin çoğu bölgesine bu mevsim bir hayli soğuk geçiyor. Böyle zamanlarda ci...

Şu an en çok satılan ürünler

tümünü görüntüle
30% indirim
Zade Vital Premium Omega 3 Balık Yağı Yetişkinler İçin 50 Kapsül
Zade Vital Zade Vital Premium Omega 3 Balık Yağı Yetişkinler İçin 50 Kapsül
İndirimli fiyat160.30TL Normal fiyat229.00TL
Stokta
30% indirim
Zade Vital Çinko Plus 30 Kapsül
Zade Vital Zade Vital Çinko Plus 30 Kapsül
İndirimli fiyat174.30TL Normal fiyat249.00TL
Stokta
30% indirim
Zade Vital Demir Blister 30 Kapsül
Zade Vital Zade Vital Demir Blister 30 Kapsül
İndirimli fiyat244.30TL Normal fiyat349.00TL
Stokta
47% indirim
Dermavia Güneş Kremi AKNE SPF50 100 ml
Viapecia Dermavia Güneş Kremi AKNE SPF50 100 ml
İndirimli fiyat212.00TL Normal fiyat399.00TL
Stokta
5% indirim
VeNatura Vitamin B Kompleks Kapsül Takviye Edici Gıda 30 Kapsül
Venatura VeNatura Vitamin B Kompleks Kapsül Takviye Edici Gıda 30 Kapsül
İndirimli fiyat279.30TL Normal fiyat294.00TL
Stokta
ÜCRETSİZ KARGO25% indirim
Ocean ExtraMag 90 Tablet
Orzax Ocean ExtraMag 90 Tablet
İndirimli fiyat412.12TL Normal fiyat549.50TL
Stokta
15% indirim
Ocean D3K2 Damla 20ml x 2 Adet Avantajlı Paket - Farmareyon
Orzax Ocean D3K2 Damla 20ml x 2 Adet Avantajlı Paket
İndirimli fiyat305.36TL Normal fiyat359.25TL
Stokta
30% indirim
Ocean B Complex Takviye Edici Gıda 50 Kapsül - Farmareyon
Orzax Ocean B Complex Takviye Edici Gıda 50 Kapsül
İndirimli fiyat227.15TL Normal fiyat324.50TL
Stokta
25% indirim
Urinonvef 30 Kapsül - Farmareyon
TAb ilaç Urinonvef 30 Kapsül
İndirimli fiyat195.75TL Normal fiyat261.00TL
Stokta
30% indirim
Ocean Cranberry Turna Yemişi Ekstresi 30 Tablet Takviye Edici Gıda
Orzax Ocean Cranberry Turna Yemişi Ekstresi 30 Tablet Takviye Edici Gıda
İndirimli fiyat227.15TL Normal fiyat324.50TL
Stokta
20% indirim
Bestlak Bitkisel Ekstreler İçeren Takviye Edici Gıda 50 ml - Farmareyon
VAlens Bestlak Bitkisel Ekstreler İçeren Takviye Edici Gıda 50 ml
İndirimli fiyat279.84TL Normal fiyat349.80TL
Stokta
20% indirim
Farmareyon-demrokozmetik-gidatakviyesi
Caudalie Caudalie Vinoclean Instant Foaming Cleanser 150 ml
İndirimli fiyat476.00TL Normal fiyat595.00TL
Stokta